Tänases Ettemõtte podcastis räägib Fractory kaasasutaja Martin Vares aga tegeliku loo sellest, millised valusad kaotused ja ahastamapanevad vaidlused raha kaasamisele eelnesid ning kuidas Fractoryl õnnestus kehvast olukorrast lõpuks tugevamana välja tulla.

“Eelmine aasta oli minu jaoks isiklikult ja ma arvan, et ka päris suurele osale tiimist üks raskemaid kui mitte kõige raskem,“ rääkis Vares. „Seda ilmselt tõdevad paljud asutajad, et esimene aasta tundub raske. Sa rabeled ja päevad on pikad, aga need probleemid on ikka maru pisikesed. Suurema organisatsiooniga keerulises kohas olla on ikka isikliku pinge mõttes hoopis teine tase.“

Saates kirjeldab Fractory juht ja kaasasutaja seda, milliste tagasilöökidega kulges laienemine Suurbritannia ja USA turgudele ning kuidas see kõik covidi-kriisile järgnenud maailmas raha kaasamisele mõjus. Investorite vahel tekkisid erimeelsused selle ümber, kui palju Fractory väärt on ning milliste suundade arendamise jaoks ettevõttesse raha panna. See kõik tekitas küsimuse, kas ja kuidas üldse ettevõttega edasi saab minna ning asjad firmas läksid üsna piiripealseks.Tänaseks on olukord lahenenud ja Fractory saab targemana edasi minna.

Saates räägime sellest, millised on asutaja pinged, kuidas teha õigeid ja valesid otsuseid uutele turgudele laienedes, kuidas seedida olukorda, kus sa võibolla pead firma arendamise pausile panema ning kuidas sellistest jamadest läbi tulla.

Saatejuhid on Taavi Kotka ja Henrik Roonemaa.

1x
00:00